Benefiti priključivanja univerzalnoj sportskoj pripremi djece (8 – 12 g)

Uvod

Odlučili ste upisati svoje dijete na trening snage i kondicije. To je sjajna odluka, ali prirodno se pitate – što će točno možete očekivati da će vaše dijete dobiti iz ovog programa? Osim očitih benefita u vidu fizičke spreme, postoji niz drugih pozitivnih ishoda koji idu ruku pod ruku s ovom vrstom tjelesne aktivnosti.

Ispravni obrazac pokreta

Brojna djeca danas ne znaju ispravno čučnuti, podignuti nešto s poda ili napraviti sklek ili plank. Naš je cilj popraviti te obrasce pokreta kako bi njihovo kretanje postalo efikasnije i kako bi svakim pokretom bili snažniji i dalje od ozljede.

Razvoj motoričkih sposobnosti

Univerzalna sportska škola posebno koncipiran program za djecu i mlade u dobi kada je moguće najefikasnije utjecati na razvoj njihovih motoričkih sposobnosti. Radi se o vještinama poput koordinacije, agilnosti i brzine, koje su temelj za mnoge sportske discipline, ali i za svakodnevne aktivnosti.

Timski duh i suradnja

Osim fizičkih vještina, djeca uče kako biti dio tima. Učenje o timskom duhu i suradnji je nešto što će im koristiti u svim životnim aspektima, od obitelji i škole do posla i šire zajednice.

Samopouzdanje i emocionalna inteligencija

Postignuće novih vještina i ispunjavanje malih ciljeva ključni su za razvoj samopouzdanja. Također, svjesnost o vlastitom tijelu i emocionalnoj kontroli su neki od temeljnih kamenova emocionalne inteligencije, koji se razvijaju kroz redoviti trening.

Zdravlje i dobrobit

Redovita tjelesna aktivnost jedan je od najučinkovitijih načina za održavanje zdravlja, kako fizičkog, tako i mentalnog. Osim toga, djeca koja su tjelesno aktivna često imaju bolje školske ocjene i manje su skloni problemima kao što su anksioznost i depresija.

Zaključak

Naš program nudi cjelokupni pristup razvoju djeteta, sa naglaskom na motoričke sposobnosti, timski duh, samopouzdanje i ukupnu dobrobit. Svi ovi elementi zajedno čine snažan temelj za sretan i uspješan život vašeg djeteta.