Kako ne marendati u pekari?

Ponekad je teško odoljeti primamljivim mirisima i izloženim pecivima u pekari. Ali ako ste posvećeni svojim fitness ciljevima i želite ih zaista ostvariti, važno je znati kako izbjeći iskušenje i odabrati zdravije opcije dok ste na poslu. Evo nekoliko savjeta kako to postići:

Planirajte unaprijed: Prije nego što krenete na posao, razmislite što ćete jesti za marendu. Odaberite opcije koje su bogate proteinima i vlaknima, a niskog sadržaja šećera i masti. Pripremite unaprijed i ponesite sa sobom.

Istražite opcije: Većina pekara danas nudi raznolike proizvode. Ako je tog dana jedina opcija pekara, potražite integralna peciva, krekere od cjelovitih žitarica ili proizvode bez glutena. Kombinirajte manje pecivo s posnim ili zrnatim sirom kako biste povećali unos proteina.

Pazite na porcije: Držite se manjih porcija. Umjesto velikih peciva ili kroasana, odaberite manje količine, poput pola sendviča. Obogatite svoj obrok povrćem koje ste donijeli od kuće (već unaprijed narezano i oprano), komadom šunke ili tunom iz konzerve.

Obratite pozornost na sastojke: Pročitajte deklaraciju i izbjegavajte proizvode s visokim udjelom šećera, transmasnih kiselina ili visoko prerađenih sastojaka. 

Kupujte s razumom: Umjesto slatkih peciva s puno šećera, razmislite o voćnim salatama ili zobenim pahuljicama kojepekara možda nudi kao alternativu.

Zamijenite pekaru s trgovinom ili tržnicom: Umjesto krafne, u trgovini možete pronaći zrnati sir, tunu, salate od tune, šunku i brojne druge izvore proteina, koje u kombinaciji s povrćem i malo zdravih masnoća (feta sira ili par badema) čine nutritivno bogatiji obrok koji će Vas dulje držati sitim.

Pijte vodu: Umjesto gaziranih napitaka ili kave s puno šećera, provedite dan pijući običnu vodu ili čaj bez dodatnog šećera.

Slijedite svoj cilj: Podsjetite sebe na svoje fitness ciljeve i postavljanje prioriteta. Dugoročno zdravlje je važnije od trenutnog zadovoljstva.

Zapamtite, izbjegavanje marendanja u pekari ne znači da morate potpuno odustati od uživanja u ukusnim pecivima. Ključ je u umjerenosti i svjesnom odabiru. Vaše tijelo će vam zahvaliti na dobrim izborima koje donesete.