Marinci

Radi se o vježbi za cijelo tijelo u kojoj se izmjenjuju dvije ili tri različite vježbe – čučanj, sklek i skok.

 

BENEFITI  MARINACA:

1. Marinci su uistinu vježba za cijelo tijelo tijekom koje radi većina mišićnih skupina, a istrovremeno poboljšavaju vašu kondiciju, kao i vašu ravnotežu i koordinaciju.

Kada marinci postanu dio vaše rutine shvatiti ćete da imaju povoljan utjecaj ne samo na vaše mišiće, nego i na snagu i pokretljivost u svakodnevnom životu.

2. Marinci su vježba koju je lako kombinirati s drugim vježbama. S obzirom da se radi o dinamičnoj i brzoj vježbi, marincisu odlični  za kraj treninga, za dodatno sagorijevanje kalorija. Između ostalog, marince je bolje izvoditi na kraju nego na početku treninga jer izvođenjem na početku lako možete izgubiti snagu za izvođenje drugih vježbi.

3. Marinci su poznati kao vježba koja gradi mišiće, ali i sagorijeva masnoće. Naime, istraživanja su pokazla da vježbe visokog intenziteta, među kojima su i marinci, sagorijevaju i do 50 posto više masti u odnosu na uobičajene vježbe snage.

4. Za marince vam ne treba nikakva oprema niti poseban prostor. Možete ih raditi bilo gdje.

5. Kao i ostale aktivnosti, i marinci ubrzavaju metabolizam.

 

KAKO SE IZVODI MARINAC:

1. Iz uspravnog položaja spustite se u položaj čučnja, s rukama na podu.

2. Iz te poze skočite nogama unatrag, u pozu za sklek ( prsima taknuti pod), a onda se odmah u skoku vratite u poziciju čučnja.

3. Iz položaja čučnja skočite što je više moguće s rukama ispruženim prema stropu.

4. S vremenom, kada uđete u formu, u vježbu ubacite i sklekove.