Planiranje treninga tijekom ljetnih putovanja: Kako održati dosljednost u treningu tijekom putovanja i odmora te kako prilagoditi rutinu treninga novim okruženjima.

Planiranje treninga tijekom ljetnih putovanja može biti izazovno, ali uz odgovarajuće strategije možeš održati dosljednost u treningu čak i dok uživaš u zasluženom odmoru. 

U ovom blogu pričamo o tome kako održati dosljednost u treningu tijekom putovanja i odmora te kako prilagoditi rutinu treninga novim okruženjima

Prvo, važno je unaprijed planirati svoje treninge i prilagoditi ih svojem rasporedu putovanja. Prije nego što kreneš na putovanje, provjeri svoj itinerar i odredi koja jutra ili večeri će biti najbolje vrijeme za trening. Pokušaj izdvojiti vrijeme za trening kao što bi to učinio kod kuće i dodaj ga u svoj putni plan kao neizostavan dio dana.  – Planiranjem lakše ostaješ u rutini i već stvorenim navikama

Drugo, istraži mogućnosti za vježbanje na odredištu na kojem ćeš boraviti. Mnogi hoteli imaju fitness centre ili teretane koje su dostupne gostima, dok neka odredišta nude outdoor fitness prostore ili staze za trčanje. Također, možeš se odlučiti za „Active Holidays” u organiziranim fitness kampovima, poput predivnog Šimuni Fitness Retreat-a koji se održavaju na posebno odabranim destinacijama tijekom ljetnih mjeseci. Ovi kampovi pružaju strukturirane treninge, wellness programe i priliku za upoznavanje s istomišljenicima koji također žele održavati aktivan način života tijekom odmora. 

Treće, prilagodi svoj trening okolini i dostupnoj opremi. Ako nemaš pristup teretani ili opremi koju obično koristiš, improviziraj! 

Vježbe s vlastitom tjelesnom težinom poput sklekova, čučnjeva i trbušnjaka mogu biti jednako učinkovite kao i treningi s utezima. Također, iskoristi okolinu za trening – penjanje uz stepenice, trčanje po plaži ili vožnja biciklom su odlični načini za aktivnost na putovanju. 

Ako želiš dodatnu podršku i stručno vođenje tijekom putovanja, razmisli o online programiranju treninga. Naš centar osim „in house” treninga nudi i online programe prilagođene upravo tvojim potrebama i ciljevima, što ti omogućuje da vježbaš s pouzdanjem gdje god da se nalaziš. –  Stručno vodstvo ti osigurava da napraviš pametni trening bez lutanja i gubljenja vremena tražeći „što bi danas mogao” i ostatak dana uživaš u odmoru!

Četvrto, fleksibilnost je ključna. Razumijem da putovanja mogu biti nepredvidiva i da se planovi mogu promijeniti u posljednji trenutak. Ako propustiš trening ili ne možeš obaviti svoj uobičajeni trening zbog promjena u rasporedu, nemoj se previše opterećivati. Umjesto toga, prilagodi se novim okolnostima i pokušaj pronaći alternativne načine za održavanje aktivnosti, poput kraćih treninga ili istraživanja okolnih područja pješice.

Peto, uključi i svoje putne pratitelje u svoju vježbačku rutinu. Ako putuješ s prijateljima ili obitelji, zamoli ih da ti se pridruže u treningu. To može biti zabavno iskustvo za sve, a također ćeš dobiti podršku i motivaciju od svojih bližnjih. Možete zajedno istraživati nove vježbe i aktivnosti te se zajedno motivirati za održavanje aktivnog načina života tijekom putovanja

Šesto, ne zaboravi na važnost oporavka tijekom putovanja. Putovanja mogu biti fizički naporna, a trening tijekom putovanja može dodatno opteretiti tvoje tijelo. Osiguraj da se dovoljno odmaraš između treninga, hidriraj se i pravilno se hrani kako bi tvoje tijelo bilo spremno za sljedeći trening ili aktivnost.

U konačnici, planiranje treninga tijekom ljetnih putovanja zahtijeva malo dodatnog truda, ali može biti izuzetno isplativo. S pravilnim planiranjem, prilagodbama i fleksibilnošću, možeš održati dosljednost u treningu čak i dok istražuješ nove destinacije i uživaš u zasluženom odmoru. Također, putovanje ti pruža priliku da isprobaš nove treninge, aktivnosti i okoline koje možda ne bi imao priliku istražiti kod kuće. Stoga, iskoristi svoje putovanje kao inspiraciju za održavanje zdravog i aktivan način života i uživaj u svakom trenutku.