Tri jednostavne vježbe za savršenu stražnjicu

3 JEDNOSTAVNE VJEŽBE ZA SAVRŠENU STRAŽNJICU

Kada govorimo o stražnjici govorimo zapravo o 3 različita mišića: gluteus medius, gluteus maksimus i gluteus minimus. Ti mišići zauzimaju najveći udio mišićne mase našeg tijela.

Dok je neke majka priroda nagradila s lijepim i istaknutim atributima, drugi će se ipak morati malo potruditi kako bi izgradili svoje mišiće stražnjice. No uz nekoliko kvalitetnih vježbi za stražnjicu i malo volje gotovo svaka žena može biti ponosna vlasnica savršeno oblikovane i sexy stražnjice.

U nastavku navodimo tri vježbe za stražnjicu s kojima ćete sigurno postići željene rezultate.

1. GLUTE BRIDGE:

Kroz izdah na usta, podignite zdjelicu od podloge, oslanjajući se o četiri točke: lopatice i puna stopala – tijelo tvori dugu liniju od ramena do koljena. Istovremeno aktivirajte stražnjicu (m. gluteus maximus) i stražnju ložu (m. biceps femoris) s donje strane, te kose trbušne mišiće (m.obliques) s gornje strane tijela.

2. KICK BACK NA SAJLI:

Odlična vježba za izolaciju gluteusa koju možete,osim na salji ili spravi, raditi na podu, stojeći ili s elastičnom trakom. Tijelo je u pretklonu a noga koja je na podu je blago savijena .Drugom nogom zamahujete prema iza te svjesno stišćete mišiće stražnjice u gornjoj poziciji.Bitno je kontrolirati pokret te paziti da kuk je ide u vanjsku rotaciju. Osim što pogađa sve mišiće stražnjice s ovom vježbom radimo i na jačanju stražnje lože.

3. BOČNO HODANJE S ELASTIČNOM TRAKOM:

Lateral band walk jedna je od najboljih vježbi kojima ćete pogoditi gluteus medius. Kako bi ova vježba bila efikasna potrebno je odabrati elastičnu gumu koja odgovara vašem stupnju kondicije.

Stavite gumu oko obje noge malo ispod koljena. Noge raširite u širini ramena i spustite se u polučučanj. Radite iskorake u stranu. Pripazite da su koljena uvijek u istoj ravnini i da se ne krećete po vertikali.