Landmine press

Press s rotacijom šipke, poznat i kao landmine press, je izvrsna vježba za razvijanje gornjeg dijela tijela, posebno ramena, tricepsa i gornjeg dijela prsa. Ova vježba se često koristi u funkcionalnom fitnesu i treningu snage, što savršeno odgovara području u kojem se fitness centar Active ističe.

Da biste pravilno izveli landmine press, trebat ćete šipku i landmine nosač ili jednostavno kut sobe u kojem možete postaviti šipku. Evo koraka za izvođenje ove učinkovite vježbe:

  • Postavite šipku u landmine nosač ili je smjestite u kut sobe.
  • Stanite ispred šipke s nogama u širem stavu, približno širine ramena. Kleknite na jedno koljeno, dok se drugim u stavu iskoraka oslanjate na stopalo prednje noge. 
  • Uhvatite šipku s jednom rukom, dok drugu ruku ispružite u stranu radi balansa.
  • Držite leđa ravno i pogled usmjeren prema naprijed.
  • Uz izdah, gurnite šipku prema gore, ispravljajući ruke i prsa.

Landmine press je izuzetno učinkovit za razvoj snage gornjeg dijela tijela i pomaže u jačanju mišića ramena, tricepsa i gornjeg dijela prsa. Ova vježba također potiče razvoj stabilnosti u gornjem dijelu tijela, što je ključno za održavanje pravilnih tjelesnih funkcija.

U Active Fitness Centru, naš cilj je pomoći ljudima da započnu svoj fitness put i ostanu motivirani tijekom vremena. Landmine press je samo jedna od mnogih učinkovitih vježbi pomoću kojih možemo pomoći našim članovima da postignu svoje ciljeve.