Kako pliometrija može poboljšati vaše skijanje?

Skijanje je izuzetno dinamičan sport koji zahtijeva kombinaciju snage, brzine i agilnosti. Jedan od najučinkovitijih načina za razvoj ovih vještina je pliometrijski trening. Danas ćemo istražiti kako pliometrija može poboljšati vašu skijašku izvedbu.

Što je pliometrija?

Pliometrija je oblik treninga usmjeren na brze i eksplozivne pokrete koji poboljšavaju funkciju neuromuskularnog sustava. Skok u dalj, skok u vis, preskoci, naskoci, dubinski skokovi itd. Ne mora se odnositi isključivo na trening nogu i donjeg dijela tijela, već se eksplozivnost može razvijati i u gornjem dijelu tijela kroz bacanje lopte, zakucavanja i slično.

Kako pliometrija pomaže u skijanju?
  • – Brzina i agilnost: Pliometrijski trening pomaže u povećanju brzine i agilnosti, što je ključno za izvođenje brzih skijaških okreta.
  • – Snaga: Pliometrija također pomaže u razvoju snage, posebno u nogama, koja je ključna za skijanje.
  • – Prevencija ozljeda: Ovaj oblik treninga može pomoći u jačanju mišića i tetiva, što može smanjiti rizik od ozljeda na skijaškim stazama. Nagle promjene smjera specifične su za pliometrijske treninge, a kad ih izvodimo u kontroliranim uvjetima prije odlaska na stazu, svakako smanjujemo mogućnost ozljede.
Zašto odabrati naš SKI FIT program?

📆 Program SKI FIT starta 13.11.23. i traje do 5.1.24. – idealno trajanje programa da vas pripremi za bezbrižno skijanje
👥 Grupa prima maksimalno 10 polaznika – rad u malim skupinama idealan je za ovakav specifičan program
⏰ Termini su ponedjeljak, srijeda i petak u 19 sati – 3 treninga tjedno idealno je da vas pripremi na vrijeme, u relativno kratkom periodu od 8 tjedana

Prijavite se odmah i osigurajte svoje mjesto u našem SKI FIT programu.